Despre Veganism – Cel Mai Important Discurs Pe Care Il Vei Auzi Vreodata

In discursul de mai jos veti afla raspunsurile tuturor intrebarilor pe care le-ati putea avea despre veganism. Sunt abordate atat motivele etice (veti afla cum sunt tratate animalele, ce fel de viata au, atat cele crescute pentru carne, cat si cele crescute pentru lapte, oua) cat si motivele biologice (dovezi clare ca omul este ierbivor si nu omnivor) pentru care ar trebui sa renuntati la carne, oua si lactate. Urmariti acest discurs care este cat se poate de clar si concis, brutal de adevarat.

Incetati sa va mai ascundeti ca strutul cu capul in nisip, sa fiti nepasatori atat fata de voi cat si fata de animale. Aflati adevarul si apoi decideti-va singuri ce tip de alimentatie alegeti, dar faceti-o in perfecta cunostinta de cauza, informati fiind.

Eu am fost vegetarian timp de 6 ani pana acum 4 zile cand am auzit discursul de mai jos. Urmaream sa devin vegana de multa vreme, sa mananc cat mai mult hrana negatita (raw food). Prefer sa renunt la gustul delicios de iaurt, oua, branza, carne si sa-mi pese atat de mine cat si de saracele animale. Spre deosebire de cei care nu sunt nici vegani si nici vegetarieni, eu ma iubesc pe mine, si-mi pasa enorm de sanatatea mea, de corpul meu. Nu vreau sa mananc ceva delicios dar care imi face rau si face rau si unei alte fiinte, prefer sa mananc ceva delicios si sanatos ceea ce implica faptul ca animale nu sunt chinuite sau omorate. Este o situatie castig-castig la care sper sa adere cat mai multi!

„Fii tu schimbarea pe care vrei sa o vezi in lume!” ~ Mahatma Gandhi

Un documentar ce vine in sprijinul acestui discurs este Food Matters. Aici totul este abordat din punct de vedere al sanatatii. Sunt revelate interesele ascunse ale industriei farmaceutice, toate minciunile care ne-au fost servite si noi le-am crezut orbeste din comoditate sau pentru ca ne agatam de toate argumentele mincinoase pro carne, oua, lapte, medicamente pentru a nu fi nevoiti sa renuntam la ele, pentru a nu avea mustrari de constiinta daca continuam sa le consumam. Ganditi-va asa, toate studiile pro carne, oua, lapte, medicamente sunt facute in asa fel incat sa va faca sa nu renuntati la ele pentru ca exista interese ascunse la mijloc, interese extrem de diabolice: castiga miliarde de euro si dolari anual, mentin omul intr-un stadiu de sclavie si, din punct de vedere spiritual (a nu se confunda spiritualitatea cu religia care este o alta forma de manipulare in masa!!!), netrezit. Dar ce interese ascunse sunt promovate de veganism?? Reprezinta oare interese ascunse, diabolice, a fi sanatos, a nu omora si chinui animale degeaba, a fi plin de compasiune si a nu fi egoist?! E timpul sa ne trezim!

Am lasat la sfarsit acest documentar Earthlings care nu face decat sa aduca la cunostinta cum sunt tratate animalele ZI DE ZI pentru ca noi sa ne bucuram de gustul delicios al carnii, laptelui, oualelor si sa ne imbracam la moda, adica tot ceea ce inseamna profit de pe urma animalelor. Au fost folosite camere ascunse.

Consider ca toti cei care continua sa faca asta ar trebui sa-l urmareasca, sa afle adevarul. Fiti barbati si ‘barbate’ si aflati cum stau lucrurile exact. Haideti, aveti curaj! Aflati ce este in spatele industriei carnii, a laptelui, a oualelor si a modei cu incaltaminte si haine de piele si blana. Curaj!

De ce trebuie chinuite si omorate miliarde de animale anual cand de fapt noi nici macar nu trebuie sa ne hranim cu lactate, oua si carne si putem sa NU cumparam pantofi si haine de piele sau blana??? Ce alegeti acum, sa participati la acest masacru sau NU? Alegerea va apartine dar faceti-o in mod constient, stiind toate implicatiile, nu banuind sau presupunand, caci asa este mai usor sa continuati ceea ce faceti, ci vazand cu proprii vostri ochi si auzind cu urechile voastre!