Sfaturi Pentru Diverse Probleme Ale Parului

Varfuri Despicate? 

Pentru a avea un par lung si sanatos pana la varfuri este necesara o investitie intr-un tratament special. Parul ajuns la nivelul umerilor are varfurile vechi de cel putin trei ani. In tot acest timp, parul a fost spalat, pieptanat, indreptat sau ondulat de sute de ori. Acesta este motivul pentru care, dupa fiecare spalare, se recomanda aplicarea unui balsam cu provitamine.

In cazul in care varfurile sunt foarte despicate, nu va ramane alta solutie decat sa va scurtati parul cu cativa centimentri. O alta strategie la care puteti apela este o tunsoare speciala cu „foarfeca fierbinte”, care poate fi executata in mod regulat la coafor. Prin acest procedeu, varfurile crestate nu voi fi taiate radical, ci vor fi sigilate termic, prevenindu-se despicarea varfurilor, implicit scurtarea fortata a parului.

Par Ondulat?

Parul ondulat este, de obicei, sarac in grasimi si fluide. Ceea ce face ca firul de par sa opuna adesea o rezistenta indarjita oricarei tentative de modelare. Cele mai bune remedii pentru imblanzirea carliontilor rebeli sunt tratamentele cu uleiuri si produsele speciale pentru ingrijire, ceara de par pentru netezire si modelare. Dupa spalare, se maseaza parul cu uleiuri, care vor fi lasate sa actioneze timp de o jumatate de ora sub prosop. Uleiurile vor fi indepartate prin spalarea cu sampon. Lotiunile care contin silicon vor fi aplicate pe parul umed si nu vor fi clatite. Este la fel de important ca parul sa fie lasat sa se usuce natural. Dupa uscare se va aplica ceara de par.

Par fragil?

Cauzele care determina fragilitatea firului de par sunt multiple: incepand cu ingrijirea incorecta a parului, in general, si terminand cu suprasolicitarea chimica a acestuia. Insa, trebuie avut in vedere faptul ca, apeland la un tratament adecvat, se poate remedia aproape orice tip de deteriorare a firului de par. Cel mai important este ca, incepand chiar din acest moment, sa va protejati parul, mai ales la spalare, deoarece parul ud este extrem de vulnerabil. Chiar inainte de samponare, se recomanda aplicarea unui balsam nutritiv. Procedand astfel, portiuni foarte deterioarate vor putea fi protejate in timpul spalarii, iar parul va fi apoi pieptanat cu usurinta. Pentru pieptanarea parului ud, se va folosi un pieptan cu dinti mari, niciodata peria. Se incepe de la varfuri, mergand incet spre radacina. Dupa fiecare spalare, se va aplica un balsam nutritiv iar, o data la doua-trei spalari, un tratament intensiv. In timpul actionarii tratamentului intensiv, parului se tine sub folie de aluminiu si prosop incalzit.

Masajul Capilar

Masajul imbunatateste alimentarea radacinilor cu substante nutritive din sange si relaxeaza totodata capul si..sufletul. Este foarte simplu: cu varfurile degetelor orientate perpendicular pe suprafata scalpului, executati miscari circulare, aveti grija sa nu frecati! Masajul va fi si mai placut, daca, cu ajutorul unei pipete, veti picura cativa stropi de ulei de rozmarin, lavanda sau santal. Aceste produse au efect de relaxare si revigorare. In cazul in care pielea  capului este foarte sensibila, folositi un sampon care sa nu contina coloranti si parfumuri, dar care sa contina provitamina B5.