Machiajul Ochilor Incercanati

Machiajul ochilor incercanati este ceva mai special, deoarece, pe langa faptul ca avem o anumita paleta de culori potrivita culorii tenului, parului si a ochilor, o parte din nuante trebuie evitate pentru a nu scoate in evidenta cearcanele ci pentru a le estompa. Trebuie evitate fardurile in culori inchise si folosite cu prisosinta culorile calde deschise precum roz, piersica, auriu, bronz etc. Machiajul potrivit ochilor incercanati este cel natural, cel mai bine, realizat cu farduri semi-sidefate deoarece confera luminozitate ochilor, pot fi folosite atat la machiajul de zi, cat si de seara.

Machiajul ochilor incercanati se incepe cu anticearcanul, care trebuie aplicat ca in poza si intins cu degetele, deoarece acesta se inmoaie datorita caldurii pielii si se aplica mai uniform. Dupa, se aplica un fond de ten lichid care nu incarca pielea si nu creaza efectul mat sau tern, inclusiv pe pleoape. Personal, nu recomand utilizarea fondului de ten deoarece tenul este extrem de agresat la inlaturarea fondului de ten care necesita o demachiere riguroasa, pentru a nu ramane nicio urma pe piele. Consider ca o crema pentru fata de buna calitate, de preferinta 100% naturala, si machiajul ochilor este indeajuns. Dar aceasta este doar parerea mea :).

Aplicati fardul pentru pleoape in culori deschise si calde, creionul dermatograf si rimelul. Atat in cazul creionului dermatograf cat si in cazul rimelului, optati pentru nuante de maro, nu negru. Nu folositi tus pentru ochi caci va face sa pareti mai matura, deasemenea nu incarcati genele cu rimel. Recomand sa nu utilizati rimelul pe genele inferioare. Daca ma intrebati pe mine, eu nu mai folosesc rimel de cativa ani pentru ca mi se iritau ochii il demachiam, plus ca, imi place mai mult machiajul fara aplicarea rimelului, pare mult mai tineresc, mai delicat. Dar, iar, este o optiune personala.

Pe arcada utilizati o nuanta de alb semi-sidefat. Acesta confera si mai multa luminozitate ochilor si accentueaza linia sprancenelor, mai ales daca va mandriti cu niste sprancene frumoase, merita puse in evidenta.

Dupa terminarea machiajului, pulverizati apa termala deoarece ajuta la fixarea lui.

Aveti aici un video despre cum sa aplicati fardurile pentru ochi. Imi plac foarte mult nuantele utilizate de tipa.