Ingrijirea Ochilor Incercanati

Prezenta cearcanelor ne face sa aratam obosite, mai mature si estompeaza frumusetea ochilor. Cearcanele pot fi ereditare, caz in care, nu prea avem cum sa le prevenim, nu putem decat sa le ascundem cu ajutorul machiajului (urmeaza un post special dedicat machiajului ochilor incercanati); pot aparea din cauza unei probleme medicale, ex: functionarea deficitara a rinichilor, caz in care trebuie sa consultati un doctor; sau pot fi efectul oboselii, sedentarismului, alimentatiei incorecte.
Exista tratamente cosmetice naturale de reducere si chiar disparitie a cearcanelor atat de inestetice.
Feliile de castraveti sau cartofi tinute pe ochi timp de 20 de minute, nu numai ca estompeaza cearcanele ci si ridurile. Sucul de castravete hraneste, hidrateaza si tonifica pielea ochilor, iar potasiul din cartofi ajuta la dezumflarea pungilor de sub ochi.

Lingurita (din metal) rece tonifica ochii, intensifica circulatia sangelui revigorand pielea pleoapelor, ochii devenind mai luminosi. Introduceti doua lingurite in frigider sau congelator timp de 30 de minute, apoi aplicati-le pe ochi timp de 5 minute, apasand usor.
O alternativa mai eleganta si mai eficienta a linguritelor reci o reprezinta ochelarii anticearcan cu gel. Acesti ochelari trebuie introdusi in congelator timp de o ora apoi pot fi tinuti la ochi timp de 10 minute. Avantajele acestor ochelari sunt faptul ca se racesc mult mai greu ca linguritele si sunt mai practic de tinut la ochi fara a-i sustine cu mainile.
Un alt tratament anti-cearcane este aplicarea pe ochi a compreselor reci cu ceai de albastrele timp de 20 de minute, zilnic, daca este posibil. Mai eficient ca ceaiul este maceratul la rece de flori de albastrele. Se pune o lingura de planta in 50 ml apa si se lasa la macerat timp de 8 h dupa care se utilizeaza precum ceaiul.
Ca orice tratament natural, efectele benefice sunt vizibile dupa o perioada mai lunga si intensa de tratament aplicat. Asa ca, nu renuntati dupa primele incercari, ci continuati minim 15 de zile.