Ingrijirea Tenului Uscat

Fie aveti tenul uscat de la mama natura, fie, supraexploatarea lui prin masaje, creme schimbate mereu, cura de slabire brusca, etc., duce la ofilirea tenului chiar la femei tinere, carora li se usuca tenul in mod excesiv, iar pielea incepe sa se rideze prematur.
Pentru ambele situatii, ceea ce puteti face este o hranire a pielii cu masti saptamanale pe baza de miere cu vitamina A.
Nu este indicat sa apelati la tratamente cosmetice si nu aplicati pe fata lotiuni alcoolice deoarece acestea usuca si mai mult tenul.
Demachiati-va cu ulei de masline apoi clatiti fata cu apa calduta. Nu folositi apa rece si nici apa minerala. Daca apa de la robinet este prea dura, spalati-va cu apa fiarta si racita, sau mai bine, cu infuzie de musetel. Daca aveti posibilitatea, folositi apa de ploaie pe care o veti pastra intr-un recipient inchis.

In fiecare seara ungeti-va fata cu o crema grasa sau ulei de noapte. Este bine sa lasati tenul un pic uleios deoarece, pe timp de noapte, pielea absoarbe uleiul sau crema. Incercati sa dormiti cu fata in sus, pentru ca pielea fetei sa nu se frece de perna.
Ziua, folositi o crema de zi, hidratanta de preferat o crema 100% naturala care imbunatateste elasticitatea pielii, combatand, astfel, imbatranirea precoce a acesteia. Incercati sa va machiati cat mai putin, nu utilizati fond de ten sau pudra. Demachierea fondului de ten implica agresarea pielii, deoarece, ca sa-l stergeti complet de pe fata, trebuie sa folositi multe discuri demachiante si sa frecati fata.
Incercati sa beti cat mai multe lichide, cel putin 1 1/2 – 2 l (este recomandat 1l de apa per 25 de kg corporale, asa ca faceti calculul de cata apa aveti nevoie) pe zi si mancati multe fructe. Stergeti-va fata din cand in cand cu un castravete, o bucata de banana, caisa sau piersica coapta.