Efectele Bailor Aromate

Baia de menta combate oboseala. Efectele mentei asupra organismului sunt multiple. Baia de menta are un efect curativ asupra epidermei, stimuleaza circulatia sangvina, este racoritor si tonic.
Pentru o astfel de baie puteti folosi frunze de menta uscate, introduse intr-un saculet de panza care se pune in apa din cada sau se poate agata de robinet astfel incat apa calda sa curga peste el. In timpul baii, saculetul se stoarce de cateva ori. Puteti folosi si ulei volatil de menta, adaugand 5 picaturi in apa de baie. Nu stati mai mult de 10 minute intr-o astfel de baie si aveti grija ca temperatura apei sa nu o depaseasca pe cea a corpului.

Baia cu sare marina ajuta la slabit. Acest tip de baie are un efect deosebit de benefic asupra psihicului, ajutand la combaterea stresului si a starilor depresive. In plus, sarea de mare are proprietatea de a elimina celulita, mai ales daca, in timpul baii executati si un masaj usor c-o manusa speciala de baie.
Pentru ca efectul baii sa fie maxim, puneti petale violacee de nalba intr-un saculet de panza, pe care il veti agata de robinet sub jetul de apa fierbinte. Dupa ce cada s-a umplut pana la jumatate, reglati temperatura apei la maximum 38 de grade, apoi adaugati saee de mare. Nu stati mai mult de 15 minute in baie, pentru a nu afecta calitatea epidermei. Sarea are proprietatea de a o deshidrata. Dupa ce ati terminat baia, stergeti-va bine cu un prosop aspru, apoi executati pe tot corpul un masaj usor cu ulei aromat sau cu un produs anticelulitic.
Baia cu tarate de grau netezeste epiderma. Taratele de grau se amesteca cu petale de nalba, de trandafir si rozmarin, astfel baia va avea efecte multiple: pielea va deveni mai catifelata si mai neteda, va fi mai bine oxigenata, datorita stimularii circulatiei sangvine, se va tonifia datorita proprietatilor de revigorare a trandafirului si, in plus, va veti simti mult mai bine dispusa si mai vioaie.
Modalitatea de pregatire a baii este aceeasi ca in cazul altor bai aromate de plante. Taratele se amesteca cu celelalte parti vegetale si se pun in saculetul de panza, apoi se lasa apa sa curga pe el. Baia de tarate are si un efect curativ, ajuta la eliminarea stratului de celule moarte de la suprafata epidermei. Durata baii nu trebuie sa depaseasca 20 de minute si, pentru ca efectul ei sa fie sporit, in timp ce stati in cada, frecati-va energic corpul cu un burete de baie, apoi stergeti-va cu un prosop aspru si ungeti-va cu o crema de corp calmanta.
Majoritatea acestor produse le gasiti la orice magazin cu produse naturiste, tip plafar.