Masca din plante pentru tenul uscat, sensibil si imbatranit

Am cautat multa vreme o masca de fata care sa-mi hraneasca tenul meu sensibil cu tendinta de uscare. Fiind adepta medicinei si a cosmeticii naturale, am cautat plante benefice pentru tenul uscat si sensibil, fiind benefice si pentru tenul imbatranit. Aceasta masca se prepara din 2 lingurite de plante rasnite, 1-2 lingurite de miere naturala si apa fierbinte, lasati sa actioneze cam 30 de minute, dupa care clatiti cu apa calduta sau rece si aplicati o crema de fata hidratanta. Plantele sunt rasnite si tinute intr-un recipient in care ati avut crema de fata. Nu rasniti prea mult, ci doar pentru 5-6 aplicatii, deoarece, in timp, plantele rasnite isi pierd din calitati. Plantele de gasesc la orice plafar:

  • galbenele au un rol foarte important in cosmetica datorita proprietatilor astringente, calmante, de stimulare a circulatiei sangvine, antiinflamatorice, cicatrizante si de curatire.
  • arnica are efect hidratant asupra pielii, tonifiant si cicatrizant, antiinflamator si calmant.
  • nalba mare se foloseste in cosmetica pentru pielea uscata si cu impuritati datorita efectului protector si calmant al acesteia. Un rezultat optim apare insa numai dupa o intrebuintare mai indelungata si regulata.

Mierea naturala n-o s-o gasiti in supermarketuri ci numai la apicultori. Eu o cumpar din piata Obor de la apicultori, si intotdeauna zaharisita. Mierea naturala se zahariseste total. Mierea se dezahariseste in bain-marie: puneti ziare pe fundul unei oale, borcanul de miere FARA capac, umpleti cu apa pana la 3/4 din borcan si puneti la foc mic.
Aceasta masca deosebit de eficienta, cel putin pentru tenul meu, se utilizeaza de 1-2 ori pe saptamana.