Metoda Mea de a Scapa de Celulita

Celulita nu este numai o problema cosmetica ci si una medicala, deoarece cauzele ei sunt probleme de ordin medical. Printre cauzele celulitei, la femei, (am inteles ca si barbatii se pot confrunta cu ea, mai putin ce-i drept dar exista cazuri) sunt: circulatia periferica deficitara, functionarea deficitara a ovarelor, constipatia etc. Deci ar trebui intai sa depistati eventuale cauze medicale pe care sa incercati sa le tratati in paralel cu execitiile si produsele cosmetice aplicate local. O alta cauza, extrem de importanta este sedentarismul, de care personal incerc sa scap, si de aceea alerg in parcul de langa mine cam 2km si asta cat pot de des, oricum cel putin de 3 ori pe saptamana. Daca aveti impresia ca veti scapa de celulita fara sport, va inselati.
Stiu ca multe femei fug de sport insa incercati sa priviti numai partea pozitiva, scapati de celulita, dobanditi un tonus si o stare psihica mai bune, o piele mai frumoasa, este foarte sanatos. Va recomand jogging, aerobic, inot, orice tip de miscare cardio, fitness-ul ma plictiseste. Ca majoritatea femeilor si eu ma confrunt cu problema celulitei si doresc sa va impartasesc modul meu de a scapa de ea. Dupa cum am spus mai inainte, alerg cat pot de mult, incerc sa mananc cat pot de sanators, multe legume si fructe, cat mai putine alimente care contin conservanti, stau departe de paine pe care o inlocuiesc cu…mamaliga, incerc sa mananc din 4 in 4 ore, adica cand mi se face foame, nu pofta, si sa nu mananc seara dupa ora 7-8 pentru ca ultima masa, usoara, de obicei o salata de fructe cu miere, sa apuce sa se digere. Eu aleg la ora 21.30-22.00 cand este chiar foarte placut, si nu trebuie sa alerg cu stomacul plin.
Ceaiul de iedera este foarte eficient in lupta cu celulita. Prepar un macerat la rece, adica pun 2 linguri de ceai de iedera la un pahar cu apa rece si las la macerat intre 8-12h, deci nu se fierbe, dupa care strecor, aplic comprese inmuiate in acest ceai pe fund si coapse si las sa actioneze minim 30 de minute. Incerc sa fac asta in fiecare zi, intind un sac de plastic pe pat ma asez cu fata in jos si-mi pun compresele pe locurile cu problema. Dupa 30 de minute de fiecare data trebuie sa urinez, banuiesc ca asa se elimina grasimea. Chiar este o metoda foarte eficienta, insa ca orice tratament natural, necesita timp si rabdare pentru a vedea rezultatele. Concluzia, incercati sa va rezolvati problemele medicale care sunt cauza a aparitiei celulitei, faceti sport, mancati sanatos si aplicati aceste cataplasme in ceai de iedera.
O alta metoda foarte eficienta de eliminare a celulitei este electostimularea. Se stimuleaza muschii astfel ca grasimea este eliminata din piele. Electrostimularea nu trebuie sa inlocuiasca activitatile sportive, pentru ca ea are numai un efect local, pe cand practicarea unui sport imbunatateste atat aspectul fizic cat si starea dvs mentala.
Daca voi cunoasteti alte metode de combatere a celulitei in mod eficient, va astept sa le impartasiti aici.